Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

Ο Αντωνόπουλος Παναγιώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο Πατησίων. Το 2008 απέκτησε το πτυχίο του στην Ψυχολογία (B.Sc.) από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Στην συνέχεια, ολοκλήρωσε τον Μεταπτυχιακό Τίτλο σπουδών στην Κλινική Ψυχολογία (M.Α.) στο Πανεπιστήμιο Indianapolis- University of Indianapolis, USA. Έχει, επίσης, ολοκληρώσει μετεκπαιδευτικό κύκλο σεμιναρίων Κλινικής Ψυχοπαθολογίας του Αιγινητείου Νοσοκομείου στα πλαίσια του προγράμματος της Α' Ψυχιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ. 

Ειδικεύτηκε στην χρήση, ερμηνεία και αξιολόγηση ψυχολογικών δοκιμασιών και τεστ καθώς και στην διάγνωση προβλημάτων ψυχοπαθολογίας στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Παράλληλα, παρακολούθησε σεμινάρια Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας για την διαχείριση προβλημάτων άγχους, καθώς και για τις νέες προσεγγίσεις στην θεραπευτική έκβαση της κατάθλιψης. Έχει εκπαιδευτεί στην αντιμετώπιση και θεραπευτική παρέμβαση ζητημάτων σεξουαλικότητας και σεξουαλικών δυσλειτουργιών στα πλαίσια προγράμματος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας.

Ολοκλήρωσε την πρακτική του άσκηση στο ΓΠΝ Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο (Αγία Όλγα) στον ψυχιατρικό τομέα καθώς και στο νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Κοργιαλένειο- Μπενάκειο) στην διασυνδετική ψυχιατρική. Τέλος, συμμετείχε στην αξιολόγηση και αντιμετώπιση περιστατικών άγχους, μετατραυματικού στρες και αυτοκτονικού ιδεασμού στο 106 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκστρατείας της Εθνοφρουράς Κύπρου στη Λευκωσία.

Έχει ασχοληθεί με την ατομική ψυχοθεραπεία ενηλίκων, εφήβων και παιδιών, την αντιμετώπιση και παρέμβαση σε κρίσεις, ενώ έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί πλήθος συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων. Έχει εκπαιδευτεί  και έχει εκπαιδεύσει μέσω ημερίδων και βιωματικών εργαστηρίων γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς ψυχικής υγείας στο φαινόμενο της βίας και του σχολικού εκφοβισμού (bullying) καθώς και σε ζητήματα διαχείρισης των συμπεριφορών του παιδιού και των σχέσεων μέσα στην οικογένεια.

Από το 2011 έως και σήμερα εργάζεται ιδιωτικά στο γραφείο του στους Αγίους Αναργύρους στην Αθήνα με ενήλικες, εφήβους και παιδιά. Από το 2011 έως το 2014 εργάστηκε στον ξενώνα φροντίδας και ψυχολογικής υποστήριξης παιδιών «Μελία» της Εταιρίας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ).

Κατέχει την υπ. αριθμόν 4902/08 άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου της Νομαρχίας Αθηνών 2008 και είναι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων. Ασκεί το επάγγελμα σύμφωνα με τους Κώδικες Δεοντολογίας του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ). Είναι επίσης εξωτερικός συνεργάτης του Αμερικάνικου Συλλόγου Ψυχολόγων (APA).