Διάλεξη: ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ & ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ| Ευτυχισμένος γονέας – ευτυχισμένο παιδί

2017-10-01 12:54

Στα πλαίσια συνεργασίας μου με το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο, θα πραγματοποιηθούν δύο διαλέξεις μου με θέμα "Διαχείριση συγκρούσεων ζευγαριού και γονέων-παιδιών". Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά Κρήτης, Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, ώρες 17:30 - 20:00, στην Αίθουσα Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, Ελ. Βενιζέλου 32, και στο Ηράκλειο Κρήτης, Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017, ώρες 17:30 - 20:00, στην Αίθουσα της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, Λ. Ικάρου 5. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών «Ευτυχισμένος Γονέας – Ευτυχισμένο Παιδί» και απευθύνονται πρωτίστως σε γονείς. Σκοπός του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες γονείς να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητες του θετικού γονέα, ώστε να γίνουν οι ίδιοι πιο ευτυχισμένοι γονείς και να εμπνεύσουν έτσι τα παιδιά τους με ένα θετικό πρότυπο ζωής, οδηγώντας τα έτσι να δημιουργήσουν με αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση και υπευθυνότητα την δική τους ευτυχισμένη και επιτυχημένη ζωή.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα το Ανοιχτό Λαικό Πανεπιστήμιο για την πρόσκληση και την τιμή να παρεβρεθώ ανάμεσα σε παλαιούς καθηγητές μου και σε αξιότιμους συναδέλφους.


Αναλυτικά πληροφορίες για το πρόγραμμα σπουδών και τους εισηγητές:

Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο – Τμήμα Χανίων
Α΄κύκλος Μαθημάτων 2017-18 με θέμα: «Ευτυχισμένος Γονέας – Ευτυχισμένο Παιδί».

Έναρξη μαθημάτων:

Δευτέρα 9/10/2017

Διάρκεια:

10 εβδομάδες με ισάριθμες εισηγήσεις, 2,5 ωρών η κάθε μία, ένα απόγευμα κάθε εβδομάδα και με εισηγητές καταξιωμένους Πανεπιστημιακούς και ειδικούς επί του θέματος.

Σε ποιους απευθύνονται τα μαθήματα / Μαθησιακά οφέλη:

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών αλλά και εφήβων.

Σκοπός του προγράμματος είναι – με την συμβολή της επιστημονικής γνώσης- οι συμμετέχοντες γονείς να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητες του θετικού γονέα, ώστε να γίνουν πρωτίστως οι ίδιοι πιο ευτυχισμένοι γονείς και να εμπνεύσουν έτσι τα παιδιά τους με ένα θετικό πρότυπο ζωής, που θα τα οδηγήσει στο να δημιουργήσουν με αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση και υπευθυνότητα την δική τους ευτυχισμένη και επιτυχημένη ζωή.

 

Εισηγητές / Θεματολογία:

Στον παραπάνω κύκλο μαθημάτων, που θα ολοκληρωθεί σε 10 διαλέξεις, τα σχετικά θέματα θα αναλύσουν ειδικοί παιδαγωγοί, σύμβουλοι οικογένειας, ψυχολόγοι, παιδοψυχολόγοι. κ.α.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Παναγιώτης Κορδούτης, Πρόεδρος Τμ. Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας διαπροσωπικών σχέσεων, Ζήσης Παπαθανασίου, Επ. Καθηγητής Γυναικολογίας Α.Π.Θ, Μηλιωρίτσα Σοφιάνα,Ψυχολόγος, Παναγιώτης Αντωνόπουλος, Ψυχολόγος, Γεωργία Κιζιρίδου, Εξελικτική Σχολική Ψυχολόγος MSc Α.Π.Θ., Δήμητρα Βαΐτσου, Ψυχολόγος-Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, Ευγενία Δουβαρά, Ψυχολόγος, Μαρία Λασιθιωτάκη Ψυχολόγος κ.α.

Θα αναλυθούν τα παρακάτω θέματα:

  • Αρχές & Πρακτικές για μια αρμονική οικογενειακή ζωή.
  • Σχέσεις μεταξύ των γονέων και η επίδραση τους στην ψυχολογία των παιδιών.
  • Αρνητικά σχόλια ή πώς να καταστρέψετε αποτελεσματικά τα παιδιά σας.
  • Ζήστε τις δικές σας προσδοκίες μην τις φορτώνετε στα παιδιά σας.
  • Σχέσεις μητέρας/γιου και πατέρα/κόρης.
  • Κτίζοντας την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση στα παιδιά σας.
  • Διαχείριση Διάστασης / Χωρισμού.
  • Διαχείριση συγκρούσεων ζευγαριού και γονέων-παιδιών.
  • Αποτελεσματική επικοινωνία στην οικογένεια.
  • Πρόληψη, αναγνώριση & αντιμετώπιση ψυχολογικών προβλημάτων.
  • Γιατί το παιδί δεν μας ακούει; Κανόνες, όρια, πειθαρχία.

 

Δικαίωμα εγγραφής:

Δικαίωμα εγγραφής έχει ο οποιοσδήποτε, χωρίς ηλικιακό ή μορφωτικό περιορισμό, καταβάλλοντας την αντίστοιχη συνδρομή εγγραφής.

 

Μέθοδος υλοποίησης:

Με την ολοκλήρωση της εγγραφής στον παραπάνω Κύκλο Μαθημάτων οι σπουδαστές λαμβάνουν ατομικό κωδικό  πρόσβασης  στο E-mail τους, με την επίδειξη του οποίου θα μπορούν να εισέρχονται στην αίθουσα πραγματοποίησης των μαθημάτων.

Λαμβάνουν επίσης και πάλι με e-mail, ατομικό κωδικό πρόσβασης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό του συγκεκριμένου κύκλου, τόσο κατά την διάρκεια των μαθημάτων όσο και μετά την λήξη τους.

Με την ολοκλήρωση της διδακτικής περιόδου οι σπουδαστές  που έχουν τηρήσει τον κανονισμό παρακολούθησης μαθημάτων θα λάβουν το αντίστοιχο Πιστοποιητικό.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ημερομηνίες & τον χώρο διεξαγωγής μαθημάτων καθώς και με την διαδικασία και το κόστος εγγραφής επικοινωνήστε:

Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο 

alpedu.eu/

Τηλέφωνα.:  2821501060 / 6936004242  / 6932447016 / 6936492842  (ώρες 10:00 – 15:00 Δευτέρα έως Παρασκευή)
E-mail:  info@alp.gr