ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ: ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

2017-06-09 19:07

Με ιδιαίτερη χαρά παρεβρέθηκα την Δευτέρα 29 Μαϊου 2017 στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δήμου Αγίων Αναργύρων- Καματερού με Θέμα: “ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ: ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ” . Πρόκειται για μία εκδήλωση που στόχο είχε να παρουσιάσει τα Βιωματικά εργαστήρια, τα οποία υλοποιούνται με πρωτοβουλία της Κοινωνικής Υπηρεσίας στα σχολεία του Δήμου μας, να ευχαριστήσει όλους όσους συμμετείχαν σ'αυτά και όσους τα παρακολούθησαν. Τα Βιωματικά εργαστήρια ξεκίνησαν το 2013, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους, συνεργασίες και δικτυώσεις με φορείς (δημόσιους και ιδιωτικούς) και ιδιώτες επαγγελματίες, που αφιλοκερδώς πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους ανάλογα με τα θέματα των βιωματικών εργαστηρίων.

Ιδιαίτερη τιμή για εμένα αποτέλεσε η ονομαστική ευχαριστήρια επιστολή του Δήμου μας στα πλαίσια αυτής της τριετούς συνεργασίας στην οργάνωση του βιωματικού εργαστηρίου. Το θέμα που υλοποίησα και παρουσίασα αυτά τα τρία χρόνια αφορούσε στο ζήτημα της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, με έμφαση στα αίτια, τους εμπλεκόμενους φορείς, τις συνέπειες και τους τρόπους πρόληψης.

Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν τόσο οι γονείς που παρακολούθησαν τα σεμινάρια όσο και οι υπόλοιποι επαγγελματίες, που ανάλογα με την ειδικότητά τους συμμετείχαν στην υλοποίηση τους . Επίσης, τα μέλη των Α & Β ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων που έλαβαν μέρος στα βιωματικά εργαστήρια για την τρίτη ηλικία, υπό το συντονισμό των επαγγελματιών της Κοινωνικής Υπηρεσίας, μας συγκίνησαν ιδιαίτερα και μας μετέφεραν με πολύ ανθρώπινο και παραστατικό τρόπο τα συναισθήματα και τις εντυπώσεις που αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους στις ομάδες αυτές.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος, κος Σαράντης Νίκος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής, κος Παντελιάς Νίκος και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών & ΚΔΑΠ, κα Ζαλακούδη- Ξύδη Τζένη, η τοπική σύμβουλος, κα Στρατούλα Παπακωνσταντινοπούλου και ο Πρόεδρος της Ενωσης Γονέων, κος Καρελιώτης Θανάσης.

Περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο:

www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1695607904069370&id=100008605302780&pnref=story